PUM – Нідерландська програма підтримки підприємств малого та середнього бізнесу в Україні
Дата: 19.05.2014

    Організація PUM заснована 24 квітня 1978 Нідерландської християнської федерацією роботодавців ( НСВ ) за підтримки Міністерства закордонних справ.

    Завдання компанії PUM полягає в розширенні можливостей з працевлаштування в секторі малих і середніх підприємств в країнах, що розвиваються, при одночасному підвищенні продуктивності праці і розширенні міжнародного співробітництва в приватному секторі.

    25В основу діяльності PUM була покладена дуже проста ідея: компанії та організації з країн можуть отримати вигоду завдяки22 застосуванню західних організаційних і управлінських навичок. У Нідерландах є безліч людей, які завершили свою кар'єру і володіють цінними знаннями та бажають безкоштовно надавати послуги і ділитися своїм досвідом. З іншого боку, існує значний попит на такі знання і досвід у багатьох країнах світу. Ця ідея була і раніше залишається успішною.

     PUM має в своєму розпорядженні мережу, що включає близько 3500 добровольців (старших експертів), що виконують щорічно понад 2000 проектів у всьому світі. Ці експерти, спираючись на великий досвід і знання, накопичені ними протягом кар'єри, здійснюють консультування підприємців приблизно у сімдесяти країнах світу. Найбільш сильною стороною цього підходу є те, що експерти дають індивідуальні рекомендації.

   23На сьогоднішній день організація PUM надає консультації практично у всіх можливих областях: від логістики до технології зварювання, від готельного бізнесу та громадського харчування до деревообробки.

     PUM - практичний і орієнтований на бізнес

    Стійке економічне зростання країн, що розвиваються не може бути досягнуто, якщо комерційна діяльність не24 приносить користь місцевим громадам. Енергійні малі та середні фірми грають найважливішу роль в створенні нових робочих місць. З цієї причини PUM надає перевагу місцевим компаніям. ПУМ поділяє впевненість у тому, що забезпечення стабільного розвитку приватного сектора є найбільш ефективним способом боротьби з бідністю; ця впевненість не має під собою ніякої ідеологічної основи. Політика організації носить суто практичний і діловий характер: набагато ефективніше надавати допомогу малому та середньому бізнесу, що дозволяє йому твердо стояти на ногах, ніж теоретизувати і повчати інших . PUM надає допомогу виключно у відповідь на конкретні запити: організація надає допомогу, діючи адресно і економічно ефективно. Цей метод довів свою виняткову ефективність і дозволив домогтися значних результатів.

     PUMfacts 

Детально про можливості PUM