Інформаційний бюлетень
Дата: 06.05.2014

thumbnail-20130213072932nПредставляємо до Вашої уваги випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №37, який є регулярним інформаційним продуктом проекту «Торговельна політика і практика в Україні». Інститут економічних досліджень та політичних консультацій впроваджує цей проект у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Національною радою торгівлі Швеції.

Короткий огляд випуску:

1. ЄС: зміни правил виробництва та маркування органічних продуктів

На початку квітня ЄС проінформував СОТ про розробку Проекту регламенту Європейського парламенту та Ради з виробництва та маркування органічної продукції, який передбачає зміни до чинного законодавства у цій сфері. Відповідно до документу встановлюються принципи виробництва органічної сільськогосподарської продукції; правила, що стосуються її виробництва та переробки, а також відповідних зазначень, що використовуються в маркуванні та рекламі цієї продукції. Термін подачі коментарів спливає 3 липня 2014 року. Ухвалення документу очікується у 2016 році.

2. Росія: удосконалення адміністративних процедур при здійсненні ветеринарного контролю

У першій половині квітня 2014 року Російська Федерація (РФ) оприлюднила повідомлення про розробку Проекту адміністративного регламенту з метою виконання Федеральною службою з ветеринарного і фітосанітарного нагляду та Федеральною митною службою державної функції щодо здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства РФ у сфері ветеринарії на державному кордоні РФ (включаючи пункти пропуску через державний кордон) та на транспорті. Це, зокрема, вимоги щодо забезпечення охорони території Російської Федерації від занесення з іноземних держав та поширення заразних хвороб тварин, ввезення небезпечних у ветеринарно-санітарному сенсі піднаглядних вантажів. Термін подачі коментарів спливає 10 червня 2014 року. Ухвалення документу очікується у серпні 2014 року, набуття чинності – у жовтні 2014 року.

3. Росія: зміни до санітарно-епідеміологічних та гігієнічних вимог

На початку квітня 2014 року Росія повідомила СОТ про очікувані зміни до єдиних санітарно-епідеміологічних та гігієнічних вимог Митного союзу до товарів, що підлягають санітарно-епідеміологічному нагляду (контролю). Зазначені вимоги були затверджені рішенням Колегії Євразійської економічної комісії №299 від 28 травня 2010 року. Термін подачі коментарів спливає 1 червня 2014 року. Ухвалення документу очікується у жовтні 2014 року, набуття чинності – у листопаді 2014 року.

Джерело