Інформаційний бюлетень «Відомості країн членів СОТ» №60
Дата: 19.05.2015

528-mПредставляємо до Вашої уваги випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №60, який є регулярним інформаційним продуктом проекту «Торговельна політика і практика в Україні». Інститут економічних досліджень та політичних консультацій впроваджує цей проект у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Національною радою торгівлі Швеції.

Короткий огляд випуску:

1. ЄС: встановлення обмежень щодо вмісту хімічних речовин у текстильних виробах

У середині квітня 2015 року Європейський Союз оприлюднив нотифікацію про внесення змін до Регламенту (EC) № 907/2006 Європейського парламенту і Ради з реєстрації, оцінки, дозволу й обмеження хімічних речовин (REACH) щодо нонілфенол етоксилату. Відповідно до документу запроваджується обмеження щодо розміщення на ринку текстильних виробів з вмістом нонілфенол етоксилату понад максимально допустимий рівень. Ухвалення документу очікується в четвертому кварталі 2015 року, набуття його чинності – через 20 днів після опублікування в Офіційному журналі ЄС. Водночас самі обмеження будуть запроваджені наприкінці 2020 року. Кінцевий термін подачі коментарів – 15 червня 2015 року.

2. ЄС: перегляд максимально допустимого рівня залишків деяких речовин у продуктах харчування

Наприкінці березня 2015 року Європейський Союз проінформував СОТ про очікувані зміни до Регламенту (ЄС) № 396/2005 Європейського Парламенту та Ради щодо максимальних рівнів залишків (МРЗ) абамектіну, десмедифаму, діхлорпропу-P, галоксіфопу-P, орізаліну та фенмедифаму в деяких продуктах. Термін ухвалення та набуття чинності документу – жовтень 2015 року. Кінцевий термін подачі коментарів – 30 травня 2015 року.

3. Республіка Корея: зміни до закону про фармацевтичну діяльність

У середині квітня 2015 року Республіка Корея (Південна Корея) оприлюднила повідомлення про очікувані зміни до Закону про фармацевтичну діяльність. Термін ухвалення документу та набуття його чинності буде визначено окремо. Кінцевий термін подачі коментарів – 14 червня 2015 року.

Джерело