Веб-конференція «Угода про асоціацію: виклики для малих виробників сільгосппродукції»
Дата: 30.04.2015

9381mЗагрози та перспективи розвитку малих сільгоспвиробництв, проблеми їх переорієнтації на ринок та стандарти ЄС обговорювалися під час веб-конференції «Угода про асоціацію: виклики для малих виробників сільгосппродукції», що проходила 29 квітня 2015 р. в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Захід організований Сіверським інститутом регіональних досліджень за підтримки МФ «Відродження». До участі запрошувалися представники Центрів європейської інформації, користувачі та працівники відділів сільського господарства бібліотек, представники громадських організацій, владних інституцій з Миколаєва, Черкас, Чернівців, Чернігова та Хмельницького.
Під час веб-конференції місцевими експертами у сфері АПК було розкрито перспективні напрямки розвитку малого агровиробництва України в контексті Угоди про асоціацію з ЄС. 
Представників регіонів України – учасників заходу цікавили такі питання як подолання адмінперепон у сертифікації господарств та видів їхньої діяльності, вирішення суперечностей з оподаткуванням сільгоспкооперативів, їх виходу на європейський ринок, збільшення інвестиційної привабливості регіонів та підтримки локальних ініціатив вищим державним керівництвом.
Наприкінці обговорення його учасники ще раз підкреслили, що необхідною умовою збереження та розвитку малих господарств є докорінна зміна підходів до виробництва, збереження та реалізації продукції. 

Джерело