Чернігівський технологічний університет запрошує до співпраці!
Дата: 29.04.2015

cntu

Чернігівський національний технологічний університет – це провідний сучасний навчальний заклад, який веде багаторівневу підготовку від молодшого спеціаліста до магістра за майже 60-ма напрямками та спеціальностями. Щорічний контингент студентів складає більше десяти тисяч осіб. В університеті працюють майже 100 докторів наук і більше 250 кандидатів наук, лауреати Державних премій, заслужені діячі науки і техніки, економіки України, академіки галузевих академій наук. В ЧНТУ працює аспірантура та докторантура, а також 5 спеціалізованих вчених рад із захисту дисертацій.

cdtu-wiki

Структура Чернігівського національного технологічного університету включає 9 факультетів, 47 кафедр, центр післядипломної освіти та підвищення кваліфікації, аспірантуру та докторантуру, науково-технічну бібліотеку, редакційно-видавничий відділ та розвинену мережу госпрозрахункових підрозділів. До складу університету входять Коледж економіки і технологій та Коледж транспорту та комп'ютерних технологій.

ЧНТУ є першим вищим навчальним закладом Чернігівської області, який приєднався до Великої Хартії університетів. В університеті впроваджено та сертифіковано систему управління якістю за міжнародним стандартом ISO 9001:2009 (ISO 9001:2008).

Університет активно залучений до міжнародної науково-освітньої діяльності за чотирма міжнародних TEMPUS-проектами: «Створення сучасної магістерської програми з промислової екології» (“IEMASТ”) (як результат проекту – відкрито магістратуру за спеціальністю 8.18010017 «Економіка довкілля та природних ресурсів», спеціалізація «Промислова екологія»); «Інноваційна гібридна стратегія IT-аутсорсингового партнерства з підприємствами» (“IHSITOP”); «Модельно-орієнтований підхід та інтелектуальна система для еволюційного співробітництва академії та промисловості в сфері електронної та обчислювальної техніки» (“CABRIOLET”); «Набуття професійних та підприємницьких навичок за допомогою виховання підприємницького духу та консультації підприємців-початківців» (“BUSEEG-RU-UA”).

Обдарована молодь уже з перших курсів має можливість займатися наукою. Щороку сотні наших студентів беруть участь у науково-дослідній роботі університету, в тому числі й за держбюджетною та госпдоговірною тематикою, виступають на науково-практичних конференціях, видають наукові праці.

Університет активно займається науковими дослідженнями та розробками, серед яких найбільш пріорітетними напрямками є:

  • Фундаментальні наукові дослідження з найбільш важливих проблем розвитку науково-технічного, соціально-економічного, суспільно-політичного, людського потенціалу для забезпечення конкурентоспроможності України в світі та сталого розвитку суспільства і держави
  • Інформаційні та комутаційні технології
  • Енергетика та енергоефективність

До Вашої уваги доступні такі наукові розробки університету: GSM-логгер, електронна система голосування Mobile-RADA, регульований радіальний гідростатодинамічний підшипник, інгібітори корозії на основі екологічно чистої сировини рослинного походження, технологія виготовлення крутильних і прядильних кілець зі спечених порошкових матеріалів, UA Кріптофон - захист і зручність спілкування в мережі GSM, нова технологія виробництва ланоліну безводного, пристрій для автоматичного управління освітленням, світлодіодний світильник вуличного освітлення, відладочна плата з 32-х розрядним мікроконтролером АРМ-7, новий спосіб прецизійного зварювання алюмінію і його сплавів, нова технологія зварювання неметалічних матеріалів, нова технологія зварювання твердих сплавів, новий спосіб прецизійного електроконтактного точкового зварювання, високоефективний двовісний сонячний трекер для фотоелектричних систем, енергоефективна система управління потужністю сонячної батареї, система управління установкою електронно-променевого зварювання

Перелік наукових розробок(укр.)

Перелік наукових розробок(рос.)

Перелік наукових розробок(англ.) 

ЧНТУ запрошує зацікавлені установи, організації, підприємства до співпраці!