Інформаційний бюлетень "Відомості країн членів СОТ" №58
Дата: 14.04.2015

528-mПропонуємо до вашої уваги черговий Інформаційний бюлетень "Відомості країн членів СОТ"

Короткий огляд випуску:

1. ЄС: зміни законодавства щодо біоцидних продуктів

У другій половині березня 2015 року Європейський Союз оприлюднив нотифікацію про розробку проекту регуляторного акту Європейської комісії щодо затвердження 5-хлор-2-(2,4-ді-хлорфеноксі) фенолу як активної речовини при її використанні у виробництві біоцидних продуктів. Ухвалення документу очікується у червні 2015 року, набуття його чинності – через 20 днів після публікації в Офіційному журналі ЄС. Кінцевий термін подачі коментарів – 22 травня 2015 року.

2. Сінгапур: зміни до технічних регламентів з енергозбереження

На початку лютого 2015 року Республіка Сінгапур проінформувала СОТ про внесення змін до технічних регламентів з енергозбереження з метою розширення переліку товарів, що підлягають реєстрації. Зокрема, пропонується додати до цього переліку освітлювальні непрямі лампи загального призначення. Термін ухвалення документу буде визначено окремо (повідомлення буде опубліковано до дати набрання чинності). Набуття чинності документу очікується 1 липня 2015 року. Кінцевий термін подачі коментарів – 5 квітня 2015 року.

3. Швейцарія: зміни законодавства щодо телекомунікаційного обладнання

У другій половині березня 2015 року Швейцарія оприлюднила повідомлення про перегляд Постанови Швейцарського федерального бюро з комунікацій щодо телекомунікаційного обладнання. Ухвалення документу та набуття його чинності очікується 13 червня 2016 року. Кінцевий термін подачі коментарів – 23 травня 2015 року.