В Україні з'явиться Торгова палата Німеччини
Дата: 10.04.2015

     00000nemПротягом найближчих декількох місяців в Україні має відкритися Торгова палата ФРН — про це повідомив український міністр економрозвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, що супроводжував главу уряду Арсенія Яценюка в ході візиту делегації українського уряду до Німеччини. Крім того,  в планах також кілька конференцій та візитів, спрямованих на зміцнення інвестиційного та економічного співробітництва між двома країнами.

    Міністр підкреслив, що домовленість щодо відкриття в Україні Торгової палати ФРН вже була досягнута з німецькою стороною. Німецькі партнери розраховують, що Торгова палата буде відкрита до кінця поточного року, проте очолюване ним відомство має намір залагодити всі питання ще до кінця травня, щоб робота даного представництва стартувала вже на початку літа.00000abr

     Також глава мінекономрозвитку розповів про переговори, в ході яких канцлер ФРН Ангела Меркель виступила з ініціативою скликання у липні поточного року «великого форуму німецького бізнесу» у Німеччині. На її думку, в ході даного заходу українські міністри, на чолі з прем’єр-міністром, отримали б можливість представити бізнесменам свої успіхи в справі поліпшення інвестиційного клімату в Україні, а також розповісти про хід проведення реформ. У цьому зв’язку Абромавічусом було висунуто зустрічну пропозицію, згідно з якою після проведення цього форуму українські міністри роз’їхалися б по регіонах Німеччини, таким як Гамбург, або Штутгарт, оскільки в плані регіонів німецька економіка є досить диверсифікованою.

      Німецькі колеги запросили своїх українських партнерів відвідати в Німеччині кілька так званих кластерів, щоб потім що-небудь подібне вони зробили і у себе в країні. Міністр пояснив, що «кластер-менеджмент» — це не індустріальні парки, не вільні економічні зони, через які в Україні, так уже склалося історично, постійно розкрадалися кошти. Це просто одне «вікно», призначене для надання допомоги всім працюючим в якомусь певному географічному місцезнаходженні.