Чернігів готується до зустрічі делегацій країн Вишеградської групи
Дата: 10.04.2015

00000000vyshegrad20-21 квітня у Чернігові відбудеться зустріч на рівні заступників міністрів зовнішньополітичних відомств країн Вишеградської групи та України. Мета зустрічі – обговорення проведення реформ у сфері децентралізації та місцевого самоврядування.

Формат зустрічі та план перебування високих гостей обговорено сьогодні на зустрічі голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча з делегацією Посольства Словацької Республіки в Україні.

У зустрічі також взяли участь Чернігівський міський голова Олександр Соколов, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, Президент регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов, віце-президент громадської організації «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» Євген Романенко.

Вітаючи представників делегації, очільник області зауважив, що обрана для спільного засідання тема відповідає пріоритетним напрямкам розвитку України загалом та Чернігівщини як її невід’ємної частини. А досвід країн Вишеградської групи у цьому напрямку є дуже цінним.

— Я переконаний: проведення зустрічі на такому високому рівні зможе стати платформою для подальшого поглиблення торгово-економічного, культурного співробітництва. Ми також зацікавлені в обміні досвідом у багатьох спільних напрямках співпраці зі Словаччиною та іншими країнами Вишеградської четвірки, - підкреслив Валерій Куліч.

Представники делегації Посольства Словацької Республіки в Україні висловили свої пропозиції щодо проведення засідання. За їх словами, цікавими для усіх сторін буде презентація країн Вишеградської групи досвіду реформування сфери місцевого самоврядування, зустріч з представниками ділових кіл міста й області, в також зі студентами Чернігівських вищих навчальних закладів.

— Сподіваюся, що ця зустріч дасть можливість наповнити реальним економічним змістом добрі стосунки між нашими країнами, - резюмував Валерій Куліч.

09042015200904201522

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Джерело