Чернігівщина та Латвія поглиблюють двосторонню співпрацю
Дата: 09.04.2015

111111lat_ukr1Про перспективи двостороннього співробітництва між Чернігівщиною та Латвійською Республікою йшлося під час зустрічі представників органів виконавчої та представницької влади з Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Аргітою Даудзе, яка 8 квітня відвідала область з офіційним візитом.

Насамперед, представники влади Чернігівщини подякували Аргіті Даудзе за надання допомоги сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції, обмін досвідом у проведенні реформ в країні, а також підтримки у сертифікації чернігівської молочної продукції до європейських стандартів. Підкреслювалось, що Чернігівщина зацікавлена у всебічному розширенні співпраці як у торгівлі, так і в активному залученні в економіку області капіталу латвійських корпорацій.

У ході зустрічі було обговорено необхідність співпраці з Латвією в соціально-економічній та культурній сферах. Зокрема, наголошувалось на проведенні спільних проектів в галузі туризму та обміну досвідом у реформуванні місцевого самоврядування.

Співрозмовники висловили сподівання, що сьогоднішня зустріч зміцнить існуючі та відкриє нові можливості для поглиблення всебічного співробітництва між Чернігівщиною та Латвією.

Слід зазначити, що Латвія залишається перспективним зовнішньоекономічним партнером Чернігівщини. На початок 2015 року з Латвії в економіку Чернігівської області надійшло 1,6 мільйонів доларів США прямих іноземних інвестицій.

За результатами минулого року зовнішній товарообіг з Латвійською Республікою склав 4,8 мільйонів доларів США. Торік з цією країною співпрацювали близько двох десятків підприємств Чернігівщини. Важливими статтями експорту були жири та олії тваринного або рослинного походження, залишки і вiдходи харчової промисловості, папiр та картон, зерновi культури, деревина і вироби з деревини.

У свою чергу підприємці області закупали в Латвії трикотажні полотна, папiр та картон, спецiальнi тканини, органiчнi хiмiчнi сполуки, іншi вироби з недорогоцінних металів.

08042015540804201553

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело