Презентація «SENIOR EXPERTEN SERVICE»
Дата: 09.04.2015

2dsc00495Уповноважений представник Департаменту Економічного розвитку облдержадміністрації взяв участь у презентації Німецької програми підтримки бізнесу «SES - SENIOR EXPERTEN SERVICE», яка відбулася в ТПП України 06.04.2015.

SES - це програма фонду німецької економіки з міжнародного співробітництва. Шляхом залучення німецьких експертів, вона сприяє становленню економіки в багатьох країнах світу.

До SES залучаються німецькі фахівці - носії багаторічного досвіду роботи в різних галузях промисловості, сільського господарства, торгівлі, будівництва, транспорту, зв'язку, інформатики, банківсько-страхового сектора, освіти, охорони здоров'я, туризму та інших сфер діяльності.

При участі в програмі SES підприємству надається унікальна можливість отримати практичні поради фахівців високого рівня з Німеччини.

В Україні програма діє вже з 1989 року. За цей період практичним досвідом з українськими компаніями та організаціями поділилися 364 німецьких експерта. Як правило, вони є пенсіонерами і приймають участь у програмі на добровільних засадах, щоб поділитися своїм накопиченим досвідом з іншими.

Серед питань, які вирішують експерти, - підвищення кваліфікації персоналу та надання практичної допомоги при вирішенні завдань технічного та організаційного характеру: вдосконалення виробництва, підвищення якості, розробка сучасних концепцій збуту і маркетингу, модернізація виробництва.

До числа пріоритетних завдань також входить допомога в розробці бізнес-планів, підготовка підприємств до сертифікації на відповідність міжнародним стандартам, рекомендації щодо придбання необхідного обладнання, матеріалів тощо.

52

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Детальніше про програму