Новини законодавства
Дата: 08.04.2015

112Верховна Рада України 7 квітня 2015 року ухвалила Закон України "Про побічні продукти тваринного походження, що не призначені для споживання людиною" (реєстр. № 0905. від 27.11.2014 року). За відповідне рішення проголосувало 275 народних депутатів.

Зазначений Закон є одним із п’яти основних законопроектів так званого “аграрного євроінтеграційного пакету”. Їх прийняття є необхідною умовою для покращення доступу наших товаровиробників до спільного ринку ЄС та ринків країн, які визнають стандарти організації.

Документ розроблено з метою забезпечення гармонізації вітчизняного законодавства в сфері поводження з відходами тваринного походження до вимог міжнародного законодавства (Регламентів ЄС №1069/2009 та № 142/2011)

Закон визначає організаційні та правові засади діяльності фізичних та юридичних осіб, пов’язаної з утворенням, збиранням, перевезенням, зберіганням, обробленням, переробкою, утилізацією, видаленням побічних продуктів тваринного походження, не призначених або визнаних непридатними для споживання людиною, продуктів оброблення, переробки побічних продуктів тваринного походження.

Нагадаємо, що гармонізація українського законодавства з правом Європейського Союзу є однією з найважливіших умов членства України в ЄС.

Джерело