Вийшов випуск Інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №57
Дата: 31.03.2015

305Представляємо до Вашої уваги випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №57, який є регулярним інформаційним продуктом проекту «Торговельна політика і практика в Україні». Інститут економічних досліджень та політичних консультацій впроваджує цей проект у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Національною радою торгівлі Швеції.

Короткий огляд випуску:

1. ЄС: перегляд максимально допустимих рівнів вмісту свинцю в деяких продуктах харчування

На початку березня 2015 року Європейський Союз оприлюднив нотифікацію про встановлення нових та перегляд старих максимально допустимих рівнів вмісту свинцю в деяких продуктах харчування. Ухвалення документу очікується у червні 2015 року, набуття його чинності – 1 січня 2016 року. Кінцевий термін подачі коментарів – 3 травня 2015 року.

2. Республіка Корея: зміни до законодавства щодо безпеки дитячих товарів

У другій половині лютого 2015 року Республіка Корея (Південна Корея) проінформувала СОТ про внесення змін до законодавства щодо безпеки дитячих товарів. Зміни торкнуться сімнадцяти товарів з переглядом деяких критеріїв щодо їх безпеки. Ухвалення документу та набуття його чинності очікується у квітні 2015 року (або пізніше). Кінцевий термін подачі коментарів – 20 квітня 2015 року.

3. ЄС: перегляд максимально допустимого рівня вмісту неорганічного миш'яку в деяких продуктах харчування
На початку березня 2015 року ЄС оприлюднив повідомлення про перегляд максимально допустимих рівнів вмісту неорганічного миш'яку в рисі та деяких продуктах на його основі. Ухвалення документу очікується у червні 2015 року, набуття його чинності – 1 січня 2016 року. Кінцевий термін подачі коментарів – 3 травня 2015 року.

Джерело