Виставка продуктів харчування українських товаровиробників в Кувейті
Дата: 31.03.2015

f_kuveitКувейтська компанія «Al-Sayer group» у січні ц.р. висловила принципову згоду організувати виставку продуктів харчування українських товаровиробників на території емірату.

Кувейтська сторона підтвердила готовність взяти на себе організацію виставкових заходів, витрати, пов’язані з її проведенням на території емірату, а також повністю готова сприяти в оформленні усіх необхідних для цього митних процедур, у т.ч. сертифікації продукції.  

Представники «Al-Sayer group», з огляду на місцеву специфіку, назвали найбільш прийнятний період для виставки української продукції 4 – 17 червня 2015 року, виділивши, таким чином, чотирнадцять днів для експозиції продукції українських товаровиробників.

alsayerПроведення виставки в зазначений часовий проміжок напередодні священного для мусульман місяця Рамадан дасть змогу не лише провести презентацію продукції українських товаровиробників, а й надасть змогу її реалізації, оскільки саме в цей період в Кувейті проходять масштабні закупівлі продуктів харчування.

При цьому, для кожного учасника виставкових заходів передбачається виділення виставкової площі розміром 9 м2 (3 м Х 3 м).

Крім того, кувейтська сторона готова забезпечити широку рекламу заходу в місцевих друкованих і електронних ЗМІ і сприяти в проведенні митних процедур.

Водночас, представники «Al-Sayer group» наголосили на можливості співпраці з українською стороною лише за умови підписання попередньої угоди з кожним підприємством України, яке планує брати участь у виставкових заходах. Таким чином кувейтська компанія хоче закріпити за собою право першочергового укладання контрактів з вітчизняними товаровиробниками щодо подальшого співробітництва, а також отримання комісійних, у разі підписання угод з іншими контрагентами (проект угоди додається).

Для перевірки сертифікованої продукції потрібні по два зразки кожного продукту, який реалізовуватиметься у ході виставкових заходів. Крім того, українська сторона повинна надати «Al-Sayer group» копії сертифікатів про походження товару, вміст компонентів, його якість. Зразки у вигляді рідини надсилаються в об’ємі 500 мл, інші – вагою 500 г.

Зразки продукції слід пересилати однією упаковкою, із обов’язковим зазначенням її вмісту арабською мовою, а також наголошено на необхідності підготовки українськими компаніями прайс-листів на продукцію, із зазначенням цін в кувейтських динарах, оскільки, кувейтське законодавство забороняє здійснювати продаж товарів в іншій валюті.

У разі зацікавленості щодо участі у зазначеному заході та необхідності отримання додаткової інформації, просимо звертатись до Посольства України в Державі Кувейт (e-mail: emb_kw@mfa.gov.ua, тел.: 965 2531 85 07, факс: 965 2531 85 08), в копії – МЗС України (e-mail: uens@mfa.gov.ua, тел.: 044 238 16 26).