Рада асоціації між Україною та ЄС схвалила оновлений Порядок денний асоціації
Дата: 18.03.2015

000000image_384Спільний прес-реліз щодо схвалення Радою асоціації між Україною та ЄС оновленого Порядку денного асоціації

Рада асоціації між Україною та ЄС схвалила оновлений Порядок денний асоціації, який сприятиме процесу поглибленого реформування і модернізації економіки України. Будучи узгодженим між Урядом України та ЄС і його державами-членами, цей документ є основним політичним інструментом реалізації та моніторингу Угоди про асоціацію.

У порядку денному асоціації між Україною та ЄС закладено практичну основу для досягнення спільних цілей політичної асоціації та економічної інтеграції у формі списку пріоритетних реформ і конкретних заходів, а також підтримки ЄС з широкого кола важливих питань, які є предметом Угоди про асоціацію, частина з яких тимчасово застосовується з 1 листопада 2014 року. Оновлений документ тепер відображає посилений рівень асоціації у двосторонніх відносинах.

Порядком денним асоціації також передбачено десять короткострокових заходів у сфері реформування конституції, виборів, судової системи, боротьби з корупцією, державного управління, енергетики, дерегуляції, державних закупівель, оподаткування та зовнішнього аудиту, які є першочерговими для України.

ЄС і Україна визнають важливість підтримки узгоджених пріоритетів за допомогою належних і достатніх політичних, технічних і фінансових інструментів, підтверджують свою рішучість продовжувати співпрацю у напрямку політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС і наголошують на важливості швидкої ратифікації Угоди про асоціацію всіма державами-членами ЄС відповідно до їх національних процедур.

Обидві сторони погодилися об'єднати свої зусилля з метою ефективного виконання Порядку денного асоціації та Угоди про асоціацію і забезпечення ретельного моніторингу цього процесу.

Реалізація Порядку денного асоціації буде предметом та частиною процесу щорічного звітування, моніторингу та оцінки.

Джерело