Зустріч з Послом Республіки Білорусь в Україні
Дата: 18.03.2015

belukr17 березня відбулася робоча зустріч виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергія Журмана з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком.

Під час зустрічі обговорено шляхи поглиблення двосторонньої співпраці та можливості збільшення зовнішньоторговельного обороту товарами області з Республікою Білорусь, яка є одним з провідних торгово-економічних партнерів Чернігівської області.

Довідка. За підсумками 2014 року зовнішньоторговельний оборот товарами області з Республікою Білорусь скоротився на 36,5% і склав 111 мільйонів доларів США (9% загального товарообігу).

У загальному обсязі на експортні та імпортні операції області з Республікою Білорусь припадає 7% та 11,7% відповідно. При цьому експорт скоротився на 9,9%, а імпорт – на 48,6%.

Основними експортними товарними групами є вата, папiр та картон, жири та олії тваринного або рослинного походження, зернові культури, котли, машини.

Імпортні товарні групи складаються з каучуку, гуми, мінеральних палив; нафти і продуктів її перегонки, добрив, синтетичних або штучних штапельних волокон.

1703201533

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело