ЄС зазначає, що Україна в 2014 р навіть не почала поставки за деякими безмитними квотами
Дата: 11.03.2015

000000image_384.[1]Україна не заповнила квоти ЄС на безмитну поставку сільськогосподарської продукції. Про це в інтерв'ю Бюлетеня Представництва ЄС в Україні зазначив керівник торговельно-економічної секції Представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж.

"Є певні товари, по яких Україна повністю заповнила квоти - наприклад, деякі види зернових, мед, фруктові соки тощо. Але існують квоти на багато інших товарів, які Україна не змогла заповнити повністю. Наприклад, овес: квота була 4 тис. т, а Україна змогла заповнити тільки 40 т, тобто лише 1% з усього обсягу. Гриби: нічого не було експортовано з України в ЄС. Така ж ситуація з солодкою кукурудзою, хоча безмитна квота - 1,5 тис. т ", - зазначив єврочиновник.

Подібна ситуація і з продукцією тваринництва. "Якщо подивитися на ці квоти, то ми побачимо, що Україна не змогла заповнити деякі з них в 2014 р, тому що по цих товарах вона ще не дотримується європейських стандартів безпеки продукції. Йдеться про молочні продукти. Курятина теж заповнена не повністю, частково тому, що існує два типи курятини: куряче м'ясо і курячі тушки. Курячі тушки взагалі не експортувалися; куряче м'ясо заповнювався більш-менш добре, але знову ж таки, не вдалося заповнити всю квоту", - прокоментував Ніколас Бердж.

Джерело