Семінар «Відносини Україна – ЄС в умовах сучасних викликів»
Дата: 27.02.2015

                               euchernihiv

5 березня о 10.00 у Чернігові (зала експертного клубу «Чиста політика», вул. Полуботка, 6-А) відбудеться семінар на тему «Відносини Україна – ЄС в умовах сучасних викликів». Представництво Європейського Союзу в Україні запрошує експертів з європейської інтеграції, представників органів місцевого самоврядування, громадських активістів, медіа та представників ділових кіл Чернігівщини обговорити ключові напрями відносин Україна–ЄС на сучасному етапі.

Зокрема, експерти обговорять торгово-економічні відносини ЄС-Україна в контексті нинішньої соціально-політичної ситуації в Україні, програму фінансової допомоги Україні з боку ЄС та низку реформ, необхідних для інтеграції з Європейським Союзом.

Семінар має на меті розглянути такі питання:
- Відносини ЄС-Україна в контексті нинішньої соціально-політичної ситуації в Україні;
- Економічні та торгівельні аспекти відносин між ЄС та Україною. Економічні вигоди та виклики Угоди про асоціацію та їхнє значення для розуміння нинішньої ситуації;
- Аналіз та спростування міфів щодо Угоди про асоціацію;
- Реформа системи місцевого самоврядування як один із ключових пріоритетів зближення України та ЄС;
- Поради роботи з інформацією, дотичною до європейської тематики.

Експерти семінару:
Ніколас Бердж, Керівник торгівельно-економічного відділу Представництва ЄС в Україні;
Золтан Салаі, Керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні;
Геннадій Друзенко, правник, фахівець з конституційного права, перекладач, публіцист, партнер та керівник практики в сфері права ЄС юридичної фірми Constructive Lawyers;
Володимир Єрмоленко, директор європейських проектів Інтерньюз-Україна та старший викладач НаУКМА, доктор політичних студій (EHESS, Париж).

Семінар є частиною інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні», яку Представництво ЄС проводить по всій Україні. Мета кампанії – поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

Обов'язковою є попередня реєстрація, кількість місць обмежена. Для детальної інформації та реєстрації на захід, будь ласка, звертайтесь до Катерини Григоренко, kgrygorenko@internews.ua, 0939311332, 0973546811.

Джерело