Інформаційний бюлетень «Відомості країн членів СОТ» №55
Дата: 23.02.2015

528-mДо Вашої уваги випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №55, який є регулярним інформаційним продуктом проекту «Торговельна політика і практика в Україні». Інститут економічних досліджень та політичних консультацій впроваджує цей проект у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Національною радою торгівлі Швеції.

Короткий огляд випуску:

1. Швеція: зміни до регламенту щодо пестицидів

У другій половині січня 2015 року Швеція оприлюднила нотифікацію про розробку Проекту регламенту щодо використання хімічних засобів захисту рослин, відповідно до якого вносяться зміни до регламенту щодо пестицидів. Ухвалення документу та набуття його чинності очікується у квітні 2015 року. Кінцевий термін подачі коментарів – 20 квітня 2015 року.

2. США: зміни стандартів щодо безпеки м’яса

Наприкінці січня 2015 року США оприлюднили повідомлення про очікувані зміни до стандартів з перевірки наявності бактерій сальмонели (Salmonella) та кампілобактерій (Campylobacter) у подрібненій курці та індичці (не готових до вживання). Термін ухвалення документу та  набуття його чинності буде оголошено окремо. Кінцевий термін подачі коментарів – 27 березня 2015 року.

3. Канада: розширення переліку дозволених для використання харчових добавок

На початку лютого 2015 року Канада проінформувала СОТ про наміри Міністерства охорони здоров'я Канади розширити перелік дозволених для використання харчових добавок. Зокрема, планується надати дозвіл на використання трьох нових барвників у деяких видах продуктів харчування. Використання цих добавок стане юридично можливим лише після їх опублікування в офіційному Переліку дозволених барвників, затвердженому Міністерством охорони здоров‘я Канади. Кінцевий термін подачі коментарів – 10 квітня 2015 року.

Джерело