Візит делегації Посольства Королівства Бельгія до Чернігова
Дата: 28.01.2015

belgium28 січня 2015 року керівництво Чернігівської ОДА зустрілося з делегацією Королівства Бельгія на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Люком Якобсом.

cc7k7169В.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман наголосив, що встановлення партнерських відносин між Чернігівською областю та регіонами Королівства Бельгія стане запорукою реалізації спільних взаємовигідних проектів у сфері економіки та торгівлі. Це, зокрема, проекти з побудови великих промислових об’єктів на території області, будівництва житлової нерухомості з використанням сучасних технологій та проекти з будівництва сучасних комплексів з переробки сільськогосподарської продукції.

Значної актуальності нині набуває реалізація в області інвестиційних проектів у сфері енергозбереження та підвищення енергоефективності: модернізація вуличного освітлення з використанням енергозберігаючих технологій, модернізація котелень з використанням альтернативних джерел енергії, встановлення міні-ГЕС на малих річках тощо.  

Обидві сторони погодилися, що одним із найперспективніших напрямків розширення партнерства між Україною та Бельгією є встановлення та налагодження двосторонніх відносин між країнами на регіональному рівні.

Після детальної презентації економічного, інвестиційного та природно-ресурсного потенціалу Чернігівської області Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Бельгія висловив зацікавленість запропонованими напрямками співпраці та упевненість у тому, що його країна невдовзі реалізуватиме в області цікаві потужні проекти.

– Я побачив, що область має надзвичайні перспективи і можливості залучення іноземних інвестицій. Коли я повернуся до Бельгії, то обов’язково ознайомлю своїх колег з потенціалом Чернігівщини. Переконаний, що Бельгія матиме тісні зв’язки з вашим регіоном, - наголосив Люк Якобс.

cc7k7107cc7k7099

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За матеріалами прес-служби ОДА