Служба підтримки експорту Export Helpdesk: з’ясування умов експорту
Дата: 21.01.2015

                                                  Служба підтримки експорту Export Helpdesk: з’ясування умов експорту

http://exporthelp.europa.eu

 exporthelpdesk

Служба підтримки експорту (ExportHelpdesk) є електронною базою даних, яка містить детальну інформацію щодо імпортних тарифів ЄС, вимог до товарів, преференційних угод, квот та торгової статистики. Доступ до інформації бази даних можна отримати англійською, французькою, іспанською та португальською мовами. Для пошуку інформації щодо конкретного товару перейдіть за посиланням Myexport до пошукової форми і уведіть до неї код митної класифікації вашого товару.

  • До відома

Українська система митної класифікації УКТЗЕД є сумісною з системою митної класифікації ЄС. Тому в переважній більшості випадків у роботіз пошуковою формою використовуйте перші 2, 4, 6, 8 або 10 цифр коду УКТЗЕД.

eksporthelpdesk2

Якщо вам невідомий код вашого товару, ви можете переглянути Гармонізовану систему або шукати за ключовим словом, натиснувши на посилання «знайти код мого товару» (Find my product code), справа від поля «уведіть код товару» (Enter a product code).

Вам також необхідно додатково зазначити країну походження (Select a country of origin) – Україна (Ukraine) і країну призначення в ЄС (Select a destination country). База також потребує зазначення очікуваної дати експорту. Після введення цих даних натисніть на кнопку пошуку (Search).

Cистема має надати вам інформацію в кількох блоках (вкладках) включаючи: вимоги до товару (Requirements), тарифи (Tariffs), правила походження/Генеральна система преференцій (Rules of Origin GSP), автономні торгові преференції (Autonomous Trade Preferences).

eksporthelpdesk3

Окрім інформації про вимоги (Requirements), база Служби підтримки експорту містить інформацію про:

Систему класифікації продукції ЄС (EU product classification system), імпортні процедури ЄС (EU import procedures), документи для розмитнення (Documents for customs clearance), митний союз ЄС (EU Customs Union), податок на додану вартість (Value Added Tax (VAT)), акцизні збори (excise duties), а також санітарні та фітосанітарні вимоги (Sanitary and phytosanitary requirements), екологічні вимоги (environmental requirements), технічні вимоги (technical requirements), маркетингові стандарти (marketing standards), обмеження на імпорт (import restrictions).

Всі ресурси доступні англійською мовою.

Джерело: Базовий посібник з інтернаціоналізації бізнесу та виходу на ринки Європейського Союзу (автор-Олег Мірошніченко)