Представництво України в Європейському Союзі
Дата: 20.01.2015

00000ukraineineuУкраїна має дипломатичне представництво в Європейському Союзі.

Наразі Представництво намагається досить активно допомагати українським підприємствам у налагодження ділових контактів та співробітництва з потенційними європейськими партнерами.

В залежності від характеру питання, ПУ при ЄС має можливість надавати як консультативну, так й практичну підтримку зацікавленим підприємствам. 

Консультативна підтримка може включати надання інформації щодо величини ввізного мита для окремих видів товарів; нормативно-правових актів, що регламентують сферу обігу певного товару на внутрішньому ринку ЄС; аналітичну інформацію щодо існуючих обсягів торгівлі конкретним товаром між Україною та ЄС; тематичні виставкові заходи, які проводяться в ЄС.

Практична підтримка може надаватись у таких формах: сприяння в пошуку партнерів для бізнесу; організаційне сприяння проведенню зустрічей у форматі «business to business»; пошук та підбір постачальників необхідних послуг (юридичний супровід, маркетинг, страхування, логістика тощо); сприяння у вирішенні проблемних питань, у т.ч. шляхом їх порушення в причетних інституціях ЄС.

Підприємство, що зацікавлене або потребує підтримки з боку Представництва, може направити відповідне звернення на електронну адресу tem_eu@mfa.gov.ua.

Звернення може бути підготовлене в довільній формі, проте повинно максимально повно окреслювати суть питання з обов’язковим відображенням таких відомостей:

  • назва та адреса підприємства, код ЄДРПОУ, веб-сайт;
  • загальна інформація про підприємство (у т.ч. англійською мовою);
  • вид продукції, яку планується експортувати (у т.ч. англійською мовою), її код УКТЗЕД (8 цифр). Якщо йдеться про інший характер співпраці (пошук партнера/інвестора для створення спільного підприємства, франчайзинг, інжиніринг, логістичні послуги тощо) - повна інформація (у т.ч. англійською мовою) по суті питання;
  • відповідність продукції гармонізованим стандартам ЄС;
  • наявні сертифікати відповідності (EN, ISO, ДСТУ);
  • контактна особа на підприємстві.

Нижче можна завантажити для ознайомлення приклади направлення відповідних звернень:

Example_for_partner_search_RUS.doc
Example_for_partner_search_ENG.doc англ.

Контактні дані 

Представництво України при Європейському Союзі

Особа, що опікується запитами українських підприємств:

Пікалов Євген, третій секретар

Телефон: (+322) 340-98-60

Факс: (+322) 340-98-79

pm_eu@mfa.gov.ua 

http://ukraine-eu.mfa.gov.ua

Адреса:

Avenue Louis Lepoutre 99-101, B-1050 Bruxelles.

Години роботи: 08:30 – 18:00

Обідня перерва: 12:30 - 14:00

Вихідні дні: субота, неділя

Твітер: https://twitter.com/UA_EUMission 

Фейсбук: https://www.facebook.com/UkraineEUMission 

Джерело: ПУ в ЄС, Базовий посібник з інтернаціоналізації бізнесу та виходу на ринки Європейського Союзу (автор-Олег Мірошніченко)