Як стати уповноваженим (схваленим) експортером?
Дата: 14.01.2015

export_504x327Мінфін затвердив процедуру надання та анулювання статусу уповноваженого (схваленого) експортера, передбачені Угодами про вільну торгівлю (Наказ від 07 жовтня 2014 року №1013 "Про затвердження Порядку надання та анулювання митницею статусу уповноваженого (схваленого) експортера")

Уповноважений (схвалений) експортер - підприємство-експортер, юридична особа, зареєстрована в Україні, за винятком митного брокера, яка здійснює постійні відправлення товарів на умовах угод та має право самостійно оформлювати декларацію незалежно від вартості товару та відповідає вимогам цього Порядку.
Наказ затверджує Порядок надання та анулювання митницею статусу уповноваженого (схваленого) експортера. Для отримання цього статусу підприємство-експортер має подати визначений Порядком пакет документів до митниці за місцем своєї державної реєстрації та очікує рішення протягом 30 календарних днів. У разі надання митницею підприємству-експортеру статусу уповноваженого (схваленого) експортера інформація про таке підприємство вноситься до програмно-інформаційного комплексу Єдиної автоматизованої інформаційної системи "Реєстр уповноважених експортерів". Такій компанії присвоять персональний номер і проходження митного контролю її товарами суттєво спрощується відповідно до міжнародних угод України.

Затвердження Порядку сприятиме реалізації угод про вільну торгівлю між Україною та державами Європейської асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ), а також Чорногорією, та дозволяє українським підприємствам скористатися перевагами здійснення експорту товарів преференційного походження з України і прискорить процедуру експорту.

                                                     Для отримання статусу уповноваженого (схваленого) експортера

 eksportery

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело