Інформаційний бюлетень «Відомості країн членів СОТ» №53
Дата: 13.01.2015

528-mПредставляємо до Вашої уваги випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №53.

Короткий огляд випуску:

1. США: перегляд термінів застосування правил маркування продуктів харчування

В середині грудня 2014 року Сполучені Штати Америки проінформували СОТ про встановлення 1 січня 2018 року загальною (уніфікованою) датою для застосування правил маркування харчових продуктів, що будуть прийняті в США в період з 1 січня 2015 року до 31 грудня 2016 року. Попереднє рішення ухвалено Агентством з продуктів харчування та лікарських засобів США. Термін ухвалення документу буде визначено окремо. Кінцевий термін подачі коментарів – 9 лютого 2015 року.

2. Канада: встановлення максимально допустимого рівня залишків пестицидів у деяких продуктах харчування

У другій половині грудня 2014 року Канада оприлюднила повідомлення про очікуваний перегляд максимально допустимого рівня залишків клетодима у деяких категоріях продуктів харчування. Проект був ініційований Агентством з боротьби зі шкідниками Міністерства охорони здоров'я Канади. Термін ухвалення документу – протягом 4–5 місяців з моменту розміщення проекту рішення щодо встановлення максимально допустимого рівня на сайті Міністерства охорони здоров'я Канади. Набуття його чинності очікується в день ухвалення документу. Кінцевий термін подачі коментарів – 25 лютого 2015 року.

3. ЄС: перегляд переліку заборонених речовин, що використовуються в електричному та електронному обладнанні

У другій половині грудня 2014 року Європейський Союз проінформував СОТ про розробку Проекту змін до Директиви 2011/65/ЄС Європейського парламенту та Ради щодо переліку заборонених речовин, що використовуються в електричному та електронному обладнанні. Ухвалення документу очікується у лютому-березні 2015 року. Набуття його чинності – через 20 днів з моменту опублікування в Офіційному журналі ЄС (близько трьох місяців після ухвалення). Кінцевий термін подачі коментарів – 16 лютого 2015 року.

Джерело