Інформаційний бюлетень «Відомості країн членів СОТ» №52
Дата: 31.12.2014

528-mПредставляємо до Вашої уваги випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №52.

Короткий огляд випуску:

1. США: встановлення максимально допустимого рівня залишків деяких пестицидів у цукровому буряку

У другій половині грудня 2014 року США проінформували СОТ про ухвалення 10 грудня 2014 року регламенту, відповідно до якого на тимчасовій основі встановлюється максимально допустимий рівень залишків гексітіазоксу в цукровому буряку (в корені цукрового буряку). Термін зазначеного дозволу спливає 31 грудня 2019 року.

 

2. Росія: розробка технічного регламенту щодо безпеки м’яса птиці та продукції її переробки

У першій половині грудня 2014 року Російська Федерація проінформувала СОТ про розробку Проекту технічного регламенту Митного союзу щодо безпеки м’яса птиці та продукції її переробки. Проект встановлює обов'язкові для виконання на території Митного союзу вимог до м'яса птиці та продукції її переробки та спрямований на забезпечення захисту життя та здоров'я людини, а також попередження дій, що вводять в оману споживачів. Набуття чинності документу очікується через 6 місяців після його ухвалення. Кінцевий термін подачі коментарів – 5 лютого 2015 року.

3. Південна Корея: перегляд стандартів маркування продуктів харчування

У середині листопада 2014 року Республіка Корея (Південна Корея) оприлюднила нотифікацію про розробку Проекту змін до стандартів маркування продуктів харчування. Проект ініційований Управлінням з контролю якості продуктів та лікарських засобів Республіка Корея. Термін ухвалення та набуття чинності документу буде визначено окремо. Кінцевий термін подачі коментарів – 13 січня 2015 року.

Джерело