Про Європейський сертифікат відповідності
Дата: 26.12.2014

000000image_384.[1]Європейський сертифікат відповідності (EC Certificate of Conformity, знаком якого є маркування СЕ, Conformité Européenne) є документом про відповідність товару вимогам застосовуваних до нього європейських директив. Під час продажу товарів на території ЄС наявність такого маркування є обов’язковою. Знак є декларацією виробника про відповідність та певною гарантією для споживача.

Згідно з Угодою про асоціацію Україна зобов’язалась узгодити свої галузеві стандарти та регламенти з директивами ЄС. Це означає, що вироблені в Україні товари, які відповідають таким директивам, зможуть продаватись у Європі на тих же умовах, що й товари, вироблені в Євросоюзі.

00000euОскільки для європейських товарів маркування СЕ є обов’язковим, то й українські виробники повинні будуть пройти відповідні процедури.

Компанії, які вже виробляють/готові виробляти товари, що відповідають європейським вимогам ЄС, можуть звертатися по такий сертифікат до уповноважених (нотифікованих, Notified Body) органів Європейського Союзу, які мають право видавати EC Certificate of Conformity.

Перелік уповноважених органів ЄС, які мають право видавати вище зазначений сертифікат можна знайти, перейшовши за посиланням: http://bit.ly/NANDO_list

Для зручності перелік всіх уповноважених органів поділений за країнами, в яких вони розміщені. На сайті у вільному доступі розміщено 37 країн.

При цьому з часом, щойно Україна в повному обсязі забезпечить відповідність власного законодавства вимогам ЄС, такими органами ставатимуть й українські установи.

Джерело