Євросоюз перейшов на нові правила маркування
Дата: 22.12.2014

800px-flag_of_europe.svg1_-300x199Підприємства продовольчої промисловості готоються до реалізації нових правил маркування, які включають вимоги щодо вказування деяких алергенних інгридієнтів та першої дати заморожування на упаковці продуктів, включаючи м'ясо. 

Новий Регламент ЄС 1169/2011 про надання інформації з питань продовольчої безпеки споживачам (FIC), який вступає в силу 13 грудня 2014 року, вимагає, щоб певні продукти, в тому числі, заморожене м'ясо та заморожені м'ясні полуфабрикати, мали маркування з вказанням дня, місяця та року, коли продукт заморозили.

Ідентифіковані алергенні інгредієнти, в тому числі селера, яйця, гірчиця, соя і діоксид сірки, які використовуються в не розфасовані або сипучих продуктах, повинні бути заявлені на етикетці. Також таке маркування повинна дотримуватися на продуктах, що використовуються в інститутах громадського харчування, торгових точках, ресторанах і гастрономічних закладах, а також у школах, лікарнях і в'язницях.

Галузева організація GS1 UK повідомила, що, хоча кількість підприємств, що роблять відповідне маркування, зросла з квітня цього року, багато виробників все ще не маркують продукцію як слід.

Крім того, з 1 квітня 2015 року, набуває чинності вимога маркування регіону походження для необробленого свіжого, охолодженого або замороженого м'яса свиней, овець, кіз та птиці.

Джерело