Міжнародна конференція Треті “Розумовські зустрічі”
Дата: 04.12.2014

cc7k31782 грудня у Чернігові пройшли Треті «Розумовські зустрічі», в ході яких обговорено питання розвитку державної служби України в умовах викликів сьогодення, проблеми децентралізації та територіальної реформи.

Учасниками конференції стали в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, голова обласної ради Микола Звєрєв, науково-педагогічні працівники, працівники органів державної влади та місцевого самоврядування міст Кемптена (Німеччина) та Гомеля (Білорусь), представники громадськості, журналісти, студенти, аспіранти чернігівських вищих навчальних закладів.

Доповідачем секції «Проблеми децентралізації влади та територіальної реформи» став заступник начальника управління – начальник відділу зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної діяльності та міжрегіонального співробітництва Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Ярослав Охріменко. Тема його доповіді – «Розвиток територіальної співпраці прикордонних областей України та Білорусі в умовах дії асоціації з ЄС».

cc7k3026У пленарній частині засідання із промовами та доповідями виступили директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, кандидат історичних наук Володимир Бойко, директор Інституту законодавства Верховної Ради України Олександр Копиленко, радник голови Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні Олена Тертишна, заступник директора Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» Володимир Кривошея, а також науковці і фахівці з Вінниці, Дніпропетровська, Запоріжжя, Києва, Луцька, Львова, Сум, Чернівців, Ніжина та Чернігова.

Конференція працювала у трьох секціях, кожна з яких була присвячена окремій темі. Зокрема, у центрі уваги учасників першої секції були питання еволюції державної служби України в умовах викликів сьогодення, проблеми децентралізації влади і територіальної реформи, а під час роботи третьої секції - торкнулися історичних та культурологічних аспектів державного управління.

Учасники конференції в ході обговорень зійшлися на думці, що реформування державної влади має відбуватися на науковому підґрунті та із враховуванням передового світового досвіду. Крім того, наголошувалося на необхідності об'єднання спільних зусиль представників органів державної влади, місцевого самоврядування та науковців стосовно визначення перспектив державотворення.

За підсумками науково-практичної конференції організатори заходу планують видання збірника доповідей та виступів.

За матеріалами прес-служби Чернігівської ОДА, Чернігівської обласної ради