Засідання Спільного керівного комітету Територіальної програми Україна-Білорусь
Дата: 01.12.2014

10731184_683612748418983_6781843125965222420_n27 листопада 2014 року в м.Київ відбулося засідання Керівного комітету з питань підготовки Спільної операційної програми «Україна-Білорусь». Участь в ньому взяв і представник від Чернігівської області - заступник начальника управління – начальник відділу зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної діяльності та міжрегіонального співробітництва Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Ярослав Охріменко.

Представники центральних і місцевих органів влади, а також громадських організацій з України та Білорусі зустрілися у Києві для затвердження остаточної Програми та обговорення пріоритетів територіального співробітництва прикордонних регіонів двох країн. Учасники також розглянули питання поліпшення умов життя місцевих громад у регіонах, визначення спільних інтересів у сфері захисту довкілля, зайнятості, охорони здоров’я, поглиблення співробітництва у сферах культури, освіти та спорту.

Спільна операційна програма визначає загальні засади територіального співробітництва між Білоруссю та Україною, окреслює основні напрями програми прикордонного співробітництва: її цілі та пріоритети, вимоги до проектів та заявників, а також умови виконання програми. Її затвердження дозволить офіційно оголосити конкурс проектних пропозицій на отримання грантів, спрямованих на місцевий або регіональний розвиток прикордонних територій.

Програма, бюджет якої становить 3,3 мільйона євро, охоплює Волинську, Житомирську, Київську, Рівненську, Чернігівську області України, а також Гомельську та Брестську області Білорусі.

eaptc