Інформаційний бюлетень «Відомості країн членів СОТ» №50
Дата: 27.11.2014

528-mПредставляємо до Вашої уваги випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №50.

Короткий огляд випуску:

1. Швейцарія: оновлення стандартів щодо забруднення повітря при використанні твердого біопалива

У першій половині жовтня 2014 року Швейцарія проінформувала СОТ про перегляд регламенту щодо зменшення рівня забруднення повітря через набрання чинності трьох Міжнародних стандартів серії ISO 17225. Зазначені стандарти регламентують загальні (ISO 17225-1) та специфічні вимоги до деревних гранул (ISO 17225-2) та деревних брикетів (ISO 17225-3), зокрема, до максимального вмісту у них вологи і золи, а також мікроелементів (зокрема, кадмію, хрому, міді, свинцю і ртуті). Ухвалення документу та набуття його чинності очікується 1 липня 2015 року. Кінцевий термін подачі коментарів – 31 грудня 2014 року.

2. Росія: розробка технічного регламенту щодо вимог до засобів забезпечення пожежної безпеки та пожежогасіння

У середині жовтня 2014 року Російська Федерація проінформувала СОТ про розробку Проекту технічного регламенту Митного Союзу щодо вимог до засобів забезпечення пожежної безпеки та пожежогасіння. Проект встановлює вимоги до засобів забезпечення пожежної безпеки та пожежогасіння та спрямований на забезпечення захисту життя та здоров'я людини, а також попередження дій, що вводять в оману споживачів. Набуття чинності документу очікується через 6 місяців після його ухвалення. Кінцевий термін подачі коментарів – 22 листопада 2014 року.

3. Росія: розробка закону щодо ветеринарії

У першій половині листопада 2014 року Російська Федерація оприлюднила нотифікацію про розробку Проекту Федерального Закону про ветеринарію. Проект встановлює правові основи діяльності федеральних органів державної влади та органів державної влади суб'єктів РФ у сфері ветеринарії, визначає права і обов'язки фізичних і юридичних осіб (зокрема осіб, які тимчасово перебувають на території РФ), які здійснюють діяльність у сфері ветеринарії, а також пов'язану з виробництвом та обігом підконтрольних товарів. Термін ухвалення документу буде визначено окремо. Набуття чинності документу очікується у 2015 році (для переважної більшості положень – з 1 березня 2015 року). Кінцевий термін подачі коментарів – 9 грудня 2015 року.

Джерело