Білорусь та Україна узгодять пріоритети територіальної співпраці
Дата: 26.11.2014

0000012ubПредставники центральних і місцевих органів влади, а також організацій громадянського суспільства з Білорусі та України зберуться у Києві, щоб обговорити загальні пріоритети територіального співробітництва прикордонних регіонів двох країн під час першої зустрічі Спільного керівного комітету (JDMC). Засідання відбудеться 27-го листопада 2014 року в готелі Воздвиженський за адресою вул. Воздвиженська 60-а,б.

Як поліпшити умови життя місцевих громад в прикордонних регіонах; якими є їхні спільні інтереси у сфері захисту довкілля, зайнятості та охорони здоров’я; як популяризувати співпрацю у сфері культури, освіти та спорту? Ці питання обговорять учасник зустрічі, щоб узгодити пріоритети для програми територіального співробітництва Білорусь-Україна, та затвердити Спільну операційну програму.

Спільна операційна програма визначає загальні засади територіального співробітництва Білорусь-Україна, та окреслює основні напрями програми прикордонного співробітництва: її цілі та пріоритети, вимоги до проектів та заявників, а також умови виконання програми. Затвердження Спільної операційної програми дозволить офіційно оголосити конкурси проектних пропозицій на отримання грантів, спрямованих на місцевий або регіональний розвиток прикордонних територій. Бюджет програми становить 3,3 мільйона євро. Програма охоплює Чернігівську, Київську, Житомирську, Рівненську, Волинську області України, а також Гомельську та Брестську області Білорусі.

Перше засідання Спільного керівного комітету організовано Адміністратором програми-Північ за підтримки Програми сприяння територіальному співробітництву країн Східного партнерства (EaPTC Support Programme). Співголовами зустрічі є Вадим Пахомчик, радник управління загальноєвропейського співробітництва Міністерства закордонних справ Республіки Білорусь, та Майя Кошман, заступник начальника управління міжнародної технічної допомоги, начальник відділу технічної допомоги країн ЄС департаменту співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями та координації міжнародної технічної допомоги Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

За додатковою інформацією звертайтеся до Тетяни Деревянкіної: tatiana.derevyanina@eaptc.eu

Джерело