Росія заборонила ввезення українських сироподібних продуктів
Дата: 13.11.2014

hjgbnvnРосспоживнагляд заборонив ввезення на територію РФ сироподібних продуктів українського виробництва. Про це йдеться в повідомленні Федеральної служби з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини.

Як відзначають у службі, при дослідженні сироподібних продуктів (продукт бутербродний, напівфабрикат продукту бутербродного, продукт на маргариновій основі твердий) виробництва України, що надходять на територію Російської Федерації виявлено численні порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів і законодавства в галузі санітарно-епідеміологічного благополуччя населення.

Так, при дослідженні продукту бутербродного «Купецький» виявлено наявність жирів тваринного походження, при декларуванні виробником 100% заміни в продукті молочного жиру на рослинний.

Продукт на маргариновій основі твердий «Столовий» не відповідав нормативним вимогам за змістом трансізомерів ненасичених жирних кислот.

Маркування напівфабрикату продукту бутербродного «Монастирський двір» не відповідало вимогам технічного регламенту Митного союзу ТР ТЗ 022/2011. «Технічний регламент Митного союзу. Харчова продукція в частині її маркування», продукт містив харчову добавку, що не дозволена для використання даного виду продукту.

«Враховуючи викладене, Росспоживнагляд призупинив з 13.11.2014 ввезення на територію Російської Федерації сироподібних продуктів виробництва України (коди ТН ЗЕД 1516 і 1517)», - йдеться в повідомленні.

Джерело