Україна–Білорусь: перспективи відносин в нових політичних та економічних умовах
Дата: 10.11.2014

souz6 листопада в конференц-залі обласної ради відбулася міжнародна конференція "Україна–Білорусь: перспективи відносин в нових політичних та економічних умовах", організована Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень і Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта. У заході взяли участь представники аналітичних центрів, громадських організацій, дипломатичного корпусу, органів державної влади, у тому числі представник Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА.

У ході розгляду теми «Прикордонне та регіональне співробітництво: проблеми і перспективи на шляху зближення» були висвітлені нині діючі законодавчі та інституціальні механізми прикордонної співпраці та особливості співробітництва Чернігівської і Гомельської областей. Окрім того, учасники цієї секції торкнулися важливих питань стосовно економічних та інноваційних інструментів активізації прикордонної і міжрегіональної взаємодії між двома братніми державами, а заодно разом шукали відповідь на питання: що може вдихнути життя у такий формат співробітництва як Єврорегіон «Дніпро»?

В ході конференції були проаналізовані виклики та ризики від зміни геополітичної ситуації у Східній Європі, можливості розвитку торгово-економічних відносин між країнами в умовах перебування на різних стадіях регіональної економічної інтеграції різновекторного спрямування, напрацьовані пропозиції по можливих напрямках співробітництва України та Білорусі.

У заході також взяли участь: менеджер проектів Регіонального Представництва Фонду імені Фридріха Еберта в Україні і Білорусі Маргарита Литвин, радник-посланник Посольства Республіки Білорусь в Україні Ігор Мілідович, президент Поліського фонду, член керівного комітету Української національної платформи Форуму громадяського суспільства Східного партнерства Геннадій Максак, радник директора Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті України Олексій Полтораков, директор з досліджень ОО «Дискусійно-аналітична спільнота Ліберальний клуб» (Білорусь) Євгені Прейгерман, незалежний політичний експерт (Білорусь) Олександр Федута, експерти і журналісти від України та Білорусі.

 belarusukraine

Джерело