Інформаційний бюлетень «Відомості країн членів СОТ» №48
Дата: 29.10.2014

thumbnail-20130213072932nПредставляємо до Вашої уваги випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №48, який є регулярним інформаційним продуктом проекту «Торговельна політика і практика в Україні». Інститут економічних досліджень та політичних консультацій впроваджує цей проект у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Національною радою торгівлі Швеції.

Короткий огляд випуску:

1. ЄС: перегляд допустимого рівня вмісту свинцю в іграшках

В другій половині вересня 2014 року Європейський Союз проінформував СОТ про розробку проекту змін до Директиви 2009/48/ЄС Європейського Парламенту та Ради щодо безпеки іграшок. Проект передбачає зміну допустимого рівня вмісту свинцю в іграшках відповідно до найновіших наукових даних з метою підвищення рівня безпеки іграшок для дітей. Ухвалення документу очікується у першому кварталі 2015 року, набуття чинності – у третьому кварталі 2016 року. Кінцевий термін подачі коментарів – 24 листопада 2014 року.

2. ЄС: перегляд переліку дозволених для використання ароматизаторів

На початку жовтня 2014 року Європейський Союз повідомив СОТ про розробку проекту регламенту Європейської комісії, що містить зміни до Регламенту (ЄС) № 1334/2008 Європейського парламенту та Ради щодо виключення зі списку ЄС п‘яти ароматизаторів (смакоароматичних речовин). Головною метою Проекту є підвищення рівня безпеки продуктів харчування. Набуття чинності документу очікується у січні 2015 року. Кінцевий термін подачі коментарів – 2 грудня 2014 року.

3. Канада: розширення переліку дозволених для використання харчових добавок

На початку жовтня 2014 року Канада проінформувала СОТ про наміри включення деяких речовин до переліку харчових добавок, дозволених для використання в різних стандартизованих та нестандартизованих видах продукції харчування. Використання цих добавок стане юридично можливим лише після їх опублікування в офіційному Переліку дозволених харчових добавок, затвердженому Міністерством охорони здоров‘я Канади. Кінцевий термін подачі коментарів – 24 листопада 2014 року.

Джерело