Інформаційний бюлетень «Відомості країн членів СОТ» №47
Дата: 21.10.2014

thumbnail-20130213072932nПредставляємо до Вашої уваги випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №47, який є регулярним інформаційним продуктом проекту «Торговельна політика і практика в Україні». Інститут економічних досліджень та політичних консультацій впроваджує цей проект у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Національною радою торгівлі Швеції.

Короткий огляд випуску:

1. ЄС: перегляд максимального рівня залишків деяких речовин у продуктах харчування

В другій половині вересня 2014 року Європейський Союз проінформував СОТ про ухвалення змін до Регламенту (ЄС) № 396/2005 Європейського парламенту та Ради щодо максимального рівня залишків (МРЗ) двадцяти хімічних речовин у деяких продуктах рослинного та тваринного походження. Документ набув чинності 30 липня 2014 року.

2. ЄС: зміни законодавства щодо біоцидних продуктів

У середині вересня 2014 року Європейський Союз повідомив СОТ про розробку проекту регуляторного акту Європейської комісії щодо затвердження фолпету як активної речовини при її використанні у виробництві біоцидних продуктів – консервантів. Головною метою Проекту є захист життя та здоров'я населення, захист навколишнього середовища, а також гармонізація норм щодо регулювання ринку біоцидних продуктів ЄС. Ухвалення документу очікується наприкінці листопада 2014 року. Кінцевий термін подачі коментарів – 15 листопада 2014 року.

3. США: ухвалення регламенту щодо допустимого рівня пестицидів у яблуках

У другій половині вересня 2014 року США проінформували СОТ про ухвалення регламенту, що визначає допустимий рівень залишків сульфентразону на поверхні або всередині яблук. Документ був ухвалений та набув чинності 12 вересня 2014 року.

Джерело