Зустріч з представниками Скандинавської Екологічної фінансової корпорації НЕФКО
Дата: 14.10.2014

000993283434789nefko13 жовтня в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман зустрівся з представниками Скандинавської Екологічної фінансової корпорації НЕФКО Ульфом Боджо та Карлом Хілстормом (Швеція).

Він підкреслив, що незважаючи на нестабільну ситуацію в країні, влада прикладає максимальні зусилля для залучення іноземних інвестицій для підвищення рівня економіки регіону.

— Завдання влади полягає у технічному забезпеченні безперешкодного доступу інвестицій в область та сприянні надання інвесторам відповідних дозволів без бюрократичної тяганини, - зауважив Сергій Журман.

У свою чергу представники корпорації НЕФКО висловили зацікавленість у реалізації на території області проектів, пов’язаних з впровадженням енергозберігаючих технологій у бюджетній сфері (насамперед в галузі освіти та охорони здоров’я), а також виробництвом альтернативних видів палива.

Сергій Журман пообіцяв повне сприяння їх роботі з боку обласної державної адміністрації та висловив переконання у тому, що цей візит матиме гідне продовження у вигляді нових цікавих та корисних інвестиційних проектів.

Довідка. Північна Екологічна Фінансова Корпорація «НЕФКО» – це багатостороння фінансова установа, що утворена і фінансується Ісландією, Норвегією, Данією, Швецією та Фінляндією.

Організація забезпечує фінансову підтримку економічно рентабельних проектів у країнах Центральної та Східної Європи, які дозволяють покращити екологічну ситуацію регіону, в тому числі Росії, Білорусії та України.

Діяльність НЕФКО спрямована на покращення екологічної ситуації в цих країнах за допомогою інвестицій у проекти, що мають позитивний вплив на екологію.

 000009080987897nefko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За матеріалами Прес-служби облдержадміністрації