Зустріч з офіційними спостерігачами від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ
Дата: 09.10.2014

1394638726_obseВ.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман зустрівся з міжнародними офіційними спостерігачами від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) Странденесом Йон Роаром та Славоміром Шишкою.

Сергій Журман ознайомив спостерігачів з суспільно-політичною та економічною ситуацією в Україні та, зокрема, Чернігівській області та поінформував про підготовку до проведення позачергових виборів до Верховної Ради України. Він підкреслив: зі зміною політичної ситуації на початку цього року змінився і підхід до проведення виборів – влада дистанціювалася від впливу на голоси виборців. Що і було продемонстровано під час виборів Президента України 25 травня 2014 року.

- Раніше виборчий процес у країні був далекий від демократизації. Нині влада забезпечує суто технічний супровід, а волевиявлення залишається виключно пріоритетом виборців. Тим більше, що усі політичні партії мають рівний доступ до проведення передвиборчої агітації, - наголосив Сергій Журман.

В.о. голови облдержадміністрації розповів про роботу окружних та дільничних виборчих комісій, роз’яснив особливості голосування переселенців з Донецької та Луганської областей, АР Крим та Севастополя, а також зауважив, що абсолютно в усіх районах і містах області створені сприятливі умови для роботи іноземних спостерігачів.

- Зараз перед органами виконавчої влади області стоїть три нагальних питання: підготовка до зими, виплата заробітної плати працівникам бюджетної сфери та забезпечення вільних, прозорих та демократичних виборів, - підкреслив Сергій Журман.

0000008328732osce00009908530osce

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За матеріалами Прес-служби облдержадміністрації