Інформаційний бюлетень «Відомості країн членів СОТ» №46
Дата: 09.10.2014

thumbnail-20130213072932nПредставляємо до Вашої уваги випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №46, який є регулярним інформаційним продуктом проекту «Торговельна політика і практика в Україні». Інститут економічних досліджень та політичних консультацій впроваджує цей проект у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Національною радою торгівлі Швеції.

Короткий огляд випуску:

1. Росія: розробка проекту угоди щодо обігу медичних виробів

На початку вересня 2014 року Російська Федерація оприлюднила повідомлення про розробку проекту Угоди про єдині принципи та правила обігу медичних виробів (виробів медичного призначення й медичної техніки) в рамках Євразійського економічного союзу. Метою проекту є формування спільного ринку медичних виробів в рамках Євразійського економічного союзу. Термін ухвалення документу – не пізніше 1 січня 2015 року, дата набуття чинності буде визначена окремо. Кінцевий термін подачі коментарів – 1 листопада 2014 року.

2. Росія: розробка проекту угоди щодо регулювання обігу лікарських засобів

На початку вересня 2014 року Російська Федерація повідомила СОТ про розробку проекту Угоди про єдині принципи та правила регулювання обігу лікарських засобів в рамках Митного союзу і Єдиного економічного простору. Головною метою документу є формування спільного ринку лікарських засобів в рамках Євразійського економічного союзу, забезпечення безпеки та якості лікарських засобів для життя і здоров'я людей, створення оптимальних умов для розвитку фармацевтичної промисловості. Термін ухвалення документу – не пізніше 1 січня 2015 року, дата набуття чинності – буде визначено окремо. Кінцевий термін подачі коментарів – 1 листопада 2014 року.

3. Республіка Корея: перегляд стандартів щодо маркування продуктів харчування

У другій половині вересня 2014 року Республіка Корея (Південна Корея) проінформувала СОТ про плани внесення змін до «Стандартів маркування продуктів харчування». Термін ухвалення Документу та набуття його чинності буде визначено окремо. Термін подачі коментарів – до 16 листопада 2014 року.

Джерело