Європейська комісія завершила перевірку якості ряду українських виробників молочної продукції
Дата: 07.10.2014

00909molokoЄвропейська комісія успішно завершила перевірку якості ряду українських виробників молочної продукції. Про це повідомила Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України.

"Місія пройшла успішно, тому наступний етап - робота над ухваленням остаточного звіту місії і включення України до списку країн, яким дозволено експорт молока і молочних продуктів в ЄС", - сказав заступник глави Держветфітослужби Віталій Башинський.

Місія фахівців Офісу з питань продовольства і ветеринарії (Food and Veterinary Office) Гендиректорату Європейської комісії САНКО прибула в Україну 2 тижні тому, 22 вересня 2014 Мета місії була перевірка системи контролю в молочній галузі. Пізніше в Україну прибуде ще дві місії для перевірки виробництва свинини і яловичини.

Також В. Башинський зазначив, що з метою виходу на ринок Європи в Україні проводилося поетапне внесення змін та поправок до національного законодавства. В результаті гармонізації українського та європейського законодавства є ймовірність відкриття ринку для виробників риби, м'яса птиці, сухого молока.

У вересні ц. р. Верховною Радою було прийнято два закони, які повністю відповідають європейським законам. Зокрема, був прийнятий закон про гармонізацію законодавства у сфері безпеки та якості харчових продуктів зі стандартами ЄС. Також був прийнятий закон про обов'язкову ідентифікацію та реєстрацію худоби для відслідковування походження м'ясомолочної продукції.

Джерело