Візит Посольства Французької Республіки до Чернігівської області
Дата: 30.09.2014

     0000555.[1] 26 вересня відбулася зустріч керівництва обласної державної адміністрації з делегацією Посольства Французької Республіки на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Франції в Україні Аленом Ремі.

    Під час зустрічі обговорювалася шляхи співпраці, залучення інвестицій і активізація торговельно-економічних відносин, зокрема, питання  актуальності співпраці у сфері енергозбереження, аграрного виробництва, переробки деревини тощо.

      В рамках візиту до Чернігівської області французька делегація відвідала дві французькі компанії, які працюють у Чернігові: «Мальтероп», що спеціалізується на виготовленні пивного солоду, і «Корел», яка виготовляє освітлювані прилади.

      Алан Ремі висловив готовність до співробітництва, зауваживши, що вірить у покращення загального бізнес-клімату в Україні. Адже незважаючи на останні події, жодна зі 180-и французьких інвестиційних компаній не припинила діяльність на території країни.

До відома

Зовнішній товарообіг підприємств Чернігівської області з партнерами Франції становить 3,9 млн.дол.США (0,5 зовнішнього товарообігу). При цьому експорт товарів до Франції склав 1,2 млн.дол.США, імпорт - 2,7 млн.дол.США. 

0000222

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0000223