Інформаційний бюлетень "Відомості країн членів СОТ" №45
Дата: 22.09.2014

thumbnail-20130213072932nПредставляємо до Вашої уваги черговий випуск інформаційного бюлетеня "Відомості країн членів СОТ" №45.

У випуску інформаційного бюлетеня:

  1. ЄС: перегляд обмежень щодо вмісту шкідливих хімічних речовин в дитячих іграшках

У першій декаді вересня 2014 року Європейський Союз проінформував СОТ про плани внесення змін до Директиви 2009/48/EC Європейського парламенту та Ради щодо безпеки іграшок. Передбачається введення граничних значень для деяких хімічних речовин з токсичними або канцерогенними властивостями в дитячих іграшках відповідно до останніх наукових даних. Ухвалення Документу очікується у першому кварталі 2015 року, набуття чинності – у третьому кварталі 2016 року. Термін подачі коментарів – до 8 листопада 2014 року. 

  1.   Росія: розробка технічного регламенту щодо питної води

У другій половині серпня 2014 року Російська Федерація оприлюднила повідомлення про розробку проекту технічного регламенту Митного Союзу «Про питну воду, що упакована в контейнери». Регламент встановлює вимоги до питної води для цілей охорони людського життя й охорони здоров'я. Термін ухвалення документу буде визначено пізніше, дата набуття чинності – не пізніше ніж через 180 днів з дати ухвалення технічного регламенту. Кінцевий термін подачі коментарів - 6 жовтня 2014 року. 

  1.    Молдова: ухвалення технічного регламенту щодо промислових машин

У першій половині вересня 2014 року Республіка Молдова повідомила СОТ про ухвалення Технічного регламенту «Промислові машини». Регламент встановлює чіткі вимоги до безпеки промислових машин при їх розміщенні на ринку Молдови. Головною метою документу є мінімізація ризиків щодо виникнення нещасних випадків, пов‘язаних з використанням зазначеної техніки. Набуття чинності регламенту очікується 28 лютого 2016 року. 

Джерело