Новини підприємств області
Дата: 15.09.2014

chrtpp946-1321_origЧернігівська торгово-промислова палата  організувала для чернігівських підприємців харчової промисловості бізнес-місію до  Республіки Латвія, з метою сприяння експорту продукції підприємств Чернігівського регіону на ринки ЄС. У ньому взяли участь представники підприємств харчової промисловості: ПАТ “Продовольча компанія “Ясен”, ПАТ “Ічнянський завод сухого молока та масла”. В рамках ділової програми представники чернігівських підприємств відвідали міста Ригу, Лієпая, в яких провели переговори з латвійськими  компаніями. Відвідали  провідні латвійські підприємства, серед яких  Liepājaspapīrs, порт Лієпая.

У Ризі чернігівські підприємці відвідали виставку "RigaFood", найважливішу продовольчу виставку Балтії, що визначає розвиток харчової промисловості в цілому та дозволяє познайомитися з серйозними і надійними підприємствами галузі. Цього року свої продукти та послуги на виставці продемонстрували більше 650 учасників з 40 країн світу. За сприяння Посольства України в Латвії на виставці діяв Національний стенд України, де було представлено 20 підприємств, серед експонентів було представлено чернігівське підприємство „PETTechologies”.

Детальніше тут 


345345345sumy-obl-karta1208-mСумська область залишилась без заводів – сировину поставлятимуть на заводи Чернігівської області. Як повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації Володимир Івченко, два останніх заводи Сумської області цього річ не працюватимуть.

Тепер сировина постачатиметься на переробні підприємства Харківської, Чернігівської та Полтавської областей.

Детальніше тут 


250px-flag_of_chernihiv_oblast.svg__1404895263_uborka-zernovy-hХліборобами області обмолочено 43% площ зернових культур і намолочено перший мільйон тонн зерна. Врожайність зернових складає 35,4 центнерів з гектару. Торік цей показник становив 30,3 центнерів з гектару. Найкращих результатів досягли аграрії Бахмацького, Варвинського, Срібнянського та Талалаївського районів. Цьогоріч хлібороби Чернігівщини сподіваються зібрати 3,15 млн. тонн зернових.

Детальніше тут