Кабмін ліквідував Держсільгоспінспекцію
Дата: 15.09.2014

inspekcyiaКабмін України ліквідував Державну інспекцію сільського господарства України.

Про це йде мова в постанові КМУ від 10 вересня 2014 №442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади».

Функції Держсільгоспінспекції щодо здійснення реєстрації та обліку машин будуть передані Міністерству внутрішніх справ, функції щодо здійснення державного нагляду (контролю) у частині експлуатації та технічного стану машин - на Державну службу з безпеки на транспорті, функції щодо здійснення сертифікації насіння і садивного матеріалу - на Державну службу з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Функції щодо здійснення державного нагляду (контролю) у частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій та форм власності, родючості грунтів передадуть Державній екологічній інспекції.

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів буде створена шляхом перетворення Державної ветеринарної та фітосанітарної служби та приєднання Державної інспекції з питань захисту прав споживачів та Державної санітарно-епідеміологічної служби.

Джерело