УЗА підписала меморандум про узгодження обсягів експорту зерна
Дата: 21.08.2014

uga_logowhite_6_1Українська зернова асоціація підписала меморандум про узгодження обсягів експорту зернових. Про це 20 серпня повідомила прес-служба асоціації.

Цей меморандум передбачає співпрацю Мінагропроду з експортерами зерна на основі декларування обсягів експорту, спільне твердження можливих обсягів експорту згідно з балансом попиту та пропозиції зернових в 2014/15 МГ, в т.ч. за якісними показниками і цільовим призначенням.

Міністерство зобов'язується щотижня інформувати експортерів про обсяги поставок зерна на зовнішні ринки, а також повідомляти про критичні можливостях експорту не менше ніж за 2 місяці до можливої зміни режиму торгівлі.

Також міністерство зобов'язується до моменту зміни режимів зовнішньої торгівлі сприяти і не встановлювати будь-яких бар'єрів на шляху вільного експорту зерна.

В свою чергу, експортери зерна в разі отримання запиту будуть інформувати міністерство у письмовій формі за фактом вчинення та перспектив експорту зернових культур.

Даний меморандум набуває чинності з дня підписання і діє до 1 липня 2015 року.

Передбачається, що документ підпишуть міністр агрополітики Ігор Швайка, а також представники Американської торгової палати в Україні, Європейської бізнес-асоціації, Асоціації фермерів та приватних землевласників України, Української аграрної конфедерації, Українського клубу аграрного бізнесу, Аграрного союзу України.

Джерело