Інформаційний бюлетень "Відомості країн членів СОТ №42"
Дата: 08.08.2014

305Вийшов черговий інформаційний бюлетень "Відомості країн членів СОТ" №42

Короткий огляд випуску:

  1. ЄС: оновлення переліку харчових добавок, дозволених для використання в м'ясній продукції 

У другій половині червня 2014 року ЄС проінформував СОТ про ухвалення 4 червня 2014 року Регламенту Комісії (ЄС) № 601/2014 про внесення змін до Регламенту ЄС № 1333/2008 щодо категорій м'яса, призначених для харчування, й використання певних харчових добавок в м'ясних напівфабрикатах (зокрема, куркуміну, карамелі, паприки, оцтової кислоти, молочної кислоти, фосфатів, нітратів, альгінатів тощо). Документ набув чинності 25 червня 2014 року. 

  1. ЄС: розширення переліку мінеральних речовин, що використовуються у виробництві біологічно активних добавок

Наприкінці червня 2014 року Європейський Союз оприлюднив повідомлення про розробку Проекту змін до директиви 2002/46/EC Європейського парламенту і Ради щодо (6S)-5-метил тетрагідрофоліевой кислоти та солі глюкозаміну, які використовуються у виробництві біологічно активних харчових добавок. Ухвалення документу очікується наприкінці квітня 2015 року. Кінцевий термін надання коментарів – 25 серпня 2014 року. 

  1. ЄС: розширення переліку дозволених для використання харчових добавок

У першій половині червня 2014 року Європейський Союз оприлюднив повідомлення про внесення змін до Регламентів (ЄС) № 1333/2008 та № 231/2012 щодо використання етилового лауроїл аргінату як консерванту в деяких термічно оброблених м'ясних продуктах. Документ ухвалено 15 травня 2014 року.

Джерело