Інформаційний бюлетень «Відомості країн членів СОТ» №41
Дата: 17.07.2014

528-mПредставляємо до Вашої уваги випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №41, який є регулярним інформаційним продуктом проекту «Торговельна політика і практика в Україні». Інститут економічних досліджень та політичних консультацій впроваджує цей проект у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Національною радою торгівлі Швеції.

Короткий огляд випуску:

1. ЄС: зміна правил контролю продуктів харчування та кормів

У першій половині червня 2014 року ЄС оприлюднив повідомлення про ухвалення 16 травня 2014 року Регламенту Комісії (ЄС) № 519/2014, яким внесено зміни до Регламенту (EC) № 401/2006 щодо методів відбору зразків спецій і харчових добавок з великих партій, критеріїв для перевірки вмісту Т-2 та НТ-2 токсинів та цитринів, а також скринінгових методів. Документ набув чинності 6 червня 2014 року.

2. Молдова: розширення переліку заборонених для імпорту матеріалів та хімічних речовин

Наприкінці травня 2014 року Молдова оприлюднила повідомлення про розробку Проекту закону про внесення змін і доповнень до окремих законодавчих актів, затверджених Постановою Уряду № 25 від 20 січня 2014 року. Відповідно до документу запроваджується заборона на виробництво, ввезення, зберігання, збут та використання деяких продуктів й матеріалів, що містять небезпечні хімічні речовини або вироблені з них. Ухвалення документу очікується наприкінці листопада 2014 року.

3. ЄС: зміна регламенту щодо хімічних речовин

У другій половині червня 2014 року Європейський Союз оприлюднив повідомлення про розробку Проекту Регламенту Європейської Комісії щодо внесення змін до Регламенту (ЄС) № 1907/2006 Європейського парламенту і Ради з реєстрації, оцінки, дозволу й обмеження хімічних речовин (REACH) з метою приведення стандартних вимог щодо надання інформації про хімічні речовини у відповідність до нового методу тестування цих речовин, який був розроблений для оцінки токсичного впливу хімічних речовин на репродуктивні функції. Ухвалення документу очікується в останньому кварталі 2014 року. Термін подачі коментарів – до 17 серпня 2014 року.

Джерело: Інститут економічних досліджень та політичних консультацій