Громадські консультації за Програмою Територіального співробітництва країн Східного партнерства
Дата: 11.07.2014

1622_lУ рамках Проекту підтримки регіонального співробітництва країн Східного Партнерства 11 липня 2014 року відбулися громадські консультації щодо Програми територіальної співпраці між Республікою Білорусь та Україною. Захід організовано та проведено за сприяння Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади. Його учасниками стали більше 30 представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємств та засобів масової інформації.

«Європейський Союз вже досить тривалий час надає значної уваги налагодженню територіальної співпраці, – зазначила експерт Проекту Любов Паливода. – Це зумовлено великою різницею в розвитку між сусідніми країнами, їх столицями та прикордонними територіями. З огляду на це був запущений пілотний проект щодо територіальної співпраці між Україною та Республікою Білорусь».

 Експерт ознайомила учасників з Програмою, її пріоритетами, напрямками, сферами фінансової підтримки, перевагами та викликами. Особливу увагу вона звернула на питання пошуку партнерів для подальшої співпраці та підвищення рівня їх спроможності до підготовки конкурентоздатних проектів. Любов Паливода наголосила, що офіційне оголошення конкурсу орієнтовно відбудеться в жовтні-листопаді 2014 року.

Відповідаючи на запитання присутніх, експерт зазначила, що це не остання зустріч з чернігівськими учасниками. В серпні-вересні 2014 року планується проведення тренінгів з написання проектів з запрошенням учасників Програми з української та білоруської сторін.

Проект Програми територіальної співпраці Україна-Білорусь доступний для обговорення, свої коментарі можна залишати на офіційному сайті Програми

eaptcseminar