Міжнародна конференція "Відкриття Програм територіальної співпраці країн Східного партнерства"
Дата: 08.07.2014

logo.[1]3-4 липня 2014 року в Тбілісі, Грузія, відбулася міжнародна конференція "Відкриття Програм територіальної співпраці країн Східного партнерства".

Конференція в Тбілісі дала старт Програмам територіальної співпраці країн Східного партнерства. На конференції були представлені пріоритети, завдання, інституційні основи та механізми управління EaPTC. Вперше були зібрані разом всі основні зацікавлені групи країн-учасниць Східного Партнерства: партнери проекту, представники національних та регіональних органів влади, громадянського суспільства, організації-донори і незалежні експерти. Конференція надала можливість для пошуку спільних рішень загальних проблем регіонального розвитку. Учасники обговорили вплив проектів територіального співробітництва на регіональний розвиток прикордонних областей, що беруть участь у Програмах.

До складу делегацій всіх шести країн увійшли представники державних і неурядових організацій, що активно беруть участь у зміцненні транскордонного співробітництва. Серед учасників також були присутні потенційні партнери майбутніх проектів - цільові групи комплексної програми нарощування потенціалу з територіальної співпраці.

Представники національних і регіональних мас-медіа з Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України були запрошені на прес-конференції.

У рамках конференції відбулося засідання 2-й Робочої групи з підготовки Програми територіальної співпраці країн Східного партнерства "Білорусь-Україна". У засіданні брали участь представники Міністерства закордонних справ України, Міністерства закордонних справ Республіки Білорусь, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та представники Чернігівської, Київської, Волинської, Житомирської, Рівненської облдержадміністрацій України, Гомельського та Брестського облвиконкомів Республіки Білорусь, а також європейські експерти.

Учасниками робочої групи обговорювалися регламент роботи Спільного комітету з управління Програмою і другий проект Спільної операційної програми, пріоритети та перспективи співпраці на місцевому рівні з урахуванням особливостей і потреб прикордонних регіонів України та Республіки Білорусь. Також, учасникам зустрічі були представлені члени групи Адміністратора програми - Німецького товариства міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH).

georgia2