Програма ЖИТТЯ (LIFE)
Дата: 02.05.2024

18 квітня 2024 Європейська Комісія оголосила конкурс пропозицій в рамках Програми ЄС LIFE 2024 (LIFE Calls for Proposals 2024) на загальну суму 571 мільйон євро, доступних для проектів, які сприяють розвитку природи та біорозмаїття, економіці замкнутого циклу, якості життя, пом’якшенню наслідків зміни клімату та адаптації до них, переходу до чистої енергії, реалізації ініціативи «Новий європейський Баугауз» та екологічному врядуванню.

Залежно від різних типів грантів, що надаються для проектів LIFE, було оголошено такі конкурси:

  • «Природа та біорізноманіття» спрямована на охорону та відновлення природи Європи. Дедлайн: 19 вересня 2024 року.
  • «Кругова економіка та якість життя» спрямована на сприяння переходу до стійкої, циклічної, нетоксичної, енергоефективної та стійкої до клімату економіки, а також на захист, відновлення та покращення якості навколишнього середовища шляхом прямого втручання або шляхом підтримки інтеграції цих цілей в інші політики. Дедлайн: 19 вересня 2024 року. 
  • «Пом'якшення наслідків зміни клімату та адаптація» сприятиме переходу до стійкої, енергоефективної, заснованої на відновлюваних джерелах енергії, кліматично нейтральної та стійкої економіки, тим самим сприяючи сталому розвитку. Дедлайн: 17 вересня 2024 року.
  • «Перехід до чистої енергії» спрямована на сприяння переходу до енергоефективної, заснованої на відновлюваних джерелах енергії, кліматично нейтральної та стійкої економіки шляхом координації фінансування та заходи підтримки (інші гранти на дії) по всій Європі.  Дедлайн: 19 вересня 2024 року.

Ознайомитися з повною інформацією про всі типи грантів для проектів LIFE 2024, інструкціями з підготовки заявок, термінами подачі та іншою інформацією можна на веб-сторінці конкурсу пропозицій LIFE 2024: https://cinea.ec.europa.eu/programmes/life/life-calls-proposals2024_en#anticipatedsubmission-deadlines

 

Детально: https://cinea.ec.europa.eu/programmes/life_en