Конкурс “Посилення українських голосів задля міжнародної підтримки України”
Дата: 19.02.2024

У 2023 році Міжнародний фонд “Відродження” (МФВ) за фінансової підтримки ЄС розпочав проєкт “Європейське Відродження України: ініціатива громадянського суспільства для стійкості та відновлення”.  Метою цього проєкту є посилення внеску українського громадянського суспільства в політичний діалог щодо інтеграції в ЄС та відновлення України. 

У рамках конкурсу «Посилення українських голосів задля міжнародної підтримки України» будуть підтримані проєкти, які передбачатимуть, зокрема, поширення українських історій національного опору російській агресії, розвінчування російської дезінформації, підвищення базових знань про Україну, її історію та культуру, як частини європейської спільноти, а також обізнаності із потенційними вигодами інтеграції України для майбутнього самого ЄС. Перевага надаватиметься проєктам, які будуть реалізовані у партнерстві та співпраці з європейськими колегами. 

Мета конкурсу: посилення українських голосів у формуванні порядку денного європейської дискусії про Україну для збільшення міжнародної підтримки України.

Учасники конкурсу: Громадські організації, спілки, асоціації, товариства та інші об’єднання, зареєстровані відповідно до українського законодавства як неприбуткові або благодійні організації.

Конкурсні проєкти можуть передбачати інформаційно-просвітницьку діяльність для міжнародної аудиторії, підготовку аналітичних документів, статей, контенту для соцмереж, проведення публічних подій, дискусій тощо. \

Пріоритети конкурсу: 

  • підтримка іншомовних (англійською та іншими європейськими мовами) версій незалежних українських медіа та спецпроєктів, репортажів, аналітичних матеріалів про події в Україні для європейської аудиторії, підготовлених у співпраці з європейськими медіа; 
  • створення та поширення контенту в різних формах (наприклад, відео, матеріали для соціальних мереж, віртуальні виставки, онлайн-курси тощо); 
  • організація та/або участь у знакових публічних заходах, виступах на медіа спільно з європейськими партнерами задля міжнародної підтримки України.

Максимальний розмір гранту: 1 200 0000 грн.

Оптимальний розмір гранту: 800 000 грн.

Загальний бюджет конкурсу: 12 000 000 грн.

Кінцевий термін подання проєктних пропозицій – 19 березня 2024 року.

Оголошення результатів конкурсу до 22 квітня 2024 року.

Детально: https://www.irf.ua/contest/konkurs-posylennya-ukrayinskyh-golosiv-zadlya-mizhnarodnoyi-pidtrymky-ukrayiny/