Грантовий конкурс “Сміливі ідеї”
Дата: 14.02.2024

Програма USAID «Мріємо та діємо», яку виконує IREX оголошує грантовий конкурс «Сміливі ідеї».

Потенційних заявників заохочуємо виходити за рамки стандартних ідей та подавати сміливі, новаторські та креативні проєкти, які відповідають зазначеним цілям і пріоритетам програми «Мріємо та діємо» та сприяють розвитку потенціалу молоді віком 10–35 років та здійснюються на підконтрольній уряду України території. Перевага надаватиметься новим підходам до задоволення потреб молоді та інноваційним рішенням, заснованим на принципах позитивного розвитку молоді, та таким, що враховують підхід гендерної рівності та соціальної інклюзії.

Пріоритетні напрямки грантового конкурсу:

  • проєкти, спрямовані на покращення ставлення до людей з відмінностями на основі ідентичності. Зокрема, проєкти щодо рівного доступу чоловіків та жінок до соціальних, економічних і політичних ресурсів і можливостей.
  • комплексні програми залучення молоді до молодіжного лідерства, які включають не лише навчальний компонент, а й добре сплановані механізми підтримки молоді у післятренінговий період для практичного застосування  отриманих знань.
  • проєкти, які відкривають молоді доступ до економічних можливостей та розвитку робочого потенціалу.
  • якісні програми, що спрямовані на підвищення рівня спроможності молоді у сфері перевлаштування, де основний фокус — високий відсоток молоді, яка завдяки запропонованому підходу, знайде роботу.  
  • проєкти, що посилюють практичне застосування знань та навичок молоді після тренінгів з громадянської активності та soft skills.
  • інноваційні рішення у сфері відновлення формальної та неформальної освіти, підвищення якості освіти, включно зі школярами молодшого віку.  
  • активності з залучення молоді до ініціатив, що сприяють просуванню доброчесності на національному, регіональному, місцевому та інституційному рівнях.

Хто може отримати грант:

  • благодійні організації та фонди, громадські об’єднання (громадські організації, громадські спілки), які зареєстровані як юридичні особи в Україні та мають статус неприбуткової організації;
  • молодіжні громадські організації та організації, які реалізують молодіжні ініціативи (МГО);
  • українські представництва міжнародних організацій, зареєстровані як юридичні особи в Україні та мають статус неприбуткової організації.

Сума гранту: від 25 000 до 80 000 доларів США.

Тривалість проєктів: від 6 до 18 місяців.

Заявки приймаються з першого дня конкурсу та  будуть розглядатись регулярно, кожних два місяці та один раз після крайнього терміну подачі заявок.

Крайній термін подачі заявок – 27 травня 2024 року до 23:59 за місцевим часом у Києві.

Детально: https://www.prostir.ua/?grants=hrantovyj-konkurs-smilyvi-ideji-otrymaj-do-80-000-dolariv-ssha-na-realizatsiyu-novatorskyh-idej